Edisi Terkini! Wanita Ini Dedah Sikap dan Kebaikan Arwah Pak Yus, Ini Buktinya!

Oleh Kaki Wayang on

Kebaikan Tak Datang Bergolek

Kejayaan tak datang bergolek. Kejayaan akan lebih bermakna dengan usaha sendiri. Begitulah yang boleh di simpulkan dengan kejayaan arwah Pak Yus (Jambu). Al-Fatihah.

Manusia Mati Meninggalkan Nama

Harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama. Begitulah yang terjadi kepada arwah. Walaupun ada beberapa pihak yang kurang sensitif akan pemergian arwah namun terdapat juga beberapa rakan dan yang mengenali arwah tampil dan berkongsi akan kebaikan arwah Pak Yus semasa hidupnya.

Sebagai peminat lawak, Kaki Wayang sebenarnya masih lagi terasa akan pemergian yang tidak di sangka-sangka ini. Walau apa pun Allah SWT lebih menyayangi arwah. Sesungguhnya "dari Dia kita datang, dari Dia jua kita akan kembali".


Kebaikan Arwah Pak Yus

Kali ini seorang daripada kenalan arwah menceritakan pengalaman dan kebaikan yang arwah pernah lakukan sepanjang perkenalan mereka. 

Selepas kejayaan beliau, kami hanya berhubung melalui panggilan telefon, SMS dan kemudiannya WhatsApp, terkadang ada rezeki, kami bertemu di majlis dan acara pentas di mana-mana.

Sekadar berkongsi kebaikan beliau; sewaktu saya memerlukan job lakonan yang tidak menentu pada tahun lepas, saya menghantar mesej kepada rakan-rakan artis dan production manager serta pengarah melalui WhatsApp. Dari beratus yang saya tanya khabar seandainya ada watak yang sesuai, hanya dua tiga rakan yang respon. Selalunya begitulah. Yang dua tiga orang reply ‘InshaAllah’ sahaja tetapi tiba-tiba Yus reply dengan cara lain.


Rasanya bukan ini sahaja kebaikan yang pernah dilakukan oleh arwah tetapi banyak lagi. Hanya Allah SWT yang mampu membalas segala kebaikannya. Smoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Sumber: OhBulan

Mengenai Penulis:

Kaki Wayang mula terlibat dan serius dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Blog Paling Hangat! | Facebook

Comments
0 Comments

{ 0 Komen Membina!... read them below or add one }

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...